Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ROZSDAÖVEZETI TERÜLET

 

Tanulmány (a www.budapest.hu) oldalról:

Budapest lehetséges ún. "Rozsdaövezeti Akcióterületei" tanulmány (PDF):

(megjegyzés:  a tanulmány 48. oldalán lévő táblázat 1. adatsorából beazonosítható az a terület, mely magában foglalja a Budapest XI. kerület, 43587/11 hrsz., valamint a Budapest XI. kerület, 43587/17 hrsz. alatti ingatlanokat is).

 

 

 

Magyar Közlöny - Magyarország Hivatalos Lapja - 2021. március 10.

szerda - 39. szám:

    

a Magyar Közlöny e számában megjelent 1107/2021 (III.10.) sz. Korm.határozat foglalkozik a rozsdaövezeti akcióterületek lehatárolásával kapcsolatos döntések kormányzaton belüli előkészítésének rendjéről.

 

 

Kapcsolódó cikkek (Forrás: MTI, os.mti.hu):

2021. május 1., szombat 10:08

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
 
    Budapest, 2021. május 1., szombat (OS) - Megalakult a Rozsdaövezeti Bizottság

        A rozsdaövezeti akcióterületek kijelölését véleményező Rozsdaövezeti Bizottság várja a javaslatokat, hogy mely leromlott állapotú, korábban ipari vagy egyéb gazdasági célra használt ingatlanok kerüljenek be a kormányzati programba. 
     A kormány célja, hogy a leromlott állapotú területek, illetve városrészek rehabilitációjának megvalósításában segítsen, ezért korábban döntés született, hogy a használaton kívül került vagy alulhasznosított, rossz fizikai állapotban lévő, környezetszennyezéssel terhelt egykori ipari és gazdasági területek fejlesztését a kormány kiemelten támogatja.

     Kiadó: Miniszterelnökség

 

2021. május 1., szombat 10:08

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
 
    Budapest, 2021. május 1., szombat (OS) - Megalakult a Rozsdaövezeti Bizottság

        A rozsdaövezeti akcióterületek kijelölése érdekében megalakult a Rozsdaövezeti Bizottság. A testület elnöke Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára, tagjai Gyutai Csaba, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője,  László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára, dr. Szabó Ferenc, a Miniszterelnökség Koordinációs és Elemzési Főosztályának főosztályvezetője és dr. Zeke Janka, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára. 
     A beérkezett javaslatokat a tárca előzetesen megvizsgálja, ez főszabály szerint 45 napig tart, majd az előzetes vizsgálat alapján alkalmasnak ítélt kezdeményezéseket részletes, minden szempontra kiterjedő vizsgálatnak is alávetik. Ez utóbbi vizsgálat eredményének megfelelően alakítja ki 30 napon belül a Rozsdaövezeti Bizottság véleményét a javasolt területek rozsdaövezeti kijelölésével kapcsolatban, a végső döntést ezt követően a kormány hozza meg.

     Kiadó: Miniszterelnökség

 

2021. szeptember 1-jén hatályba lépett 444/2021. (VII.23.) Kormányrendelet:

A Kormány 444/2021. (VII. 23.) Korm. rendelete
a rozsdaövezeti akcióterületen létesített lakóingatlanban kialakított lakások vásárlásához kapcsolódó adó-visszatérítési támogatásról